Piramida constiintei

Studiile doctorului David Hawkins sintetizate in “Piramida constiintei” asa cum o prezinta acesta, ne ofera un indicator de folos celor interesati de oglindirea starilor de spirit in raport cu viata si conceptul de evolutie.

Fiecarui nivel de constiinta ii corespund anumite comportamente si perceptii umane despre viata si Divinitate. Valorile acestei scale reprezinta corelari logaritmice ( frecvente vibrationale masurabile pe o scala care creste pana la puterea a 10-a) ale nivelelor de constiinta umana  corespunzatoare manifestarilor  umane  in realitatea sociala a perioadei in care traim.

Dr. Hawkins puncteaza  doua mari bariere spirituale la nivelul 200 si 500.

200 - este nivelul curajului. Acest nivel reprezinta o schimbare radicala, profunda – o trecere de la un comportament distructiv, specific ranilor emotionale, la un comportament din ce in ce mai curajos, asumat si integrat in constiinta individuala.

 Nivelului  200, ii corespunde o energie vibrationala de 40 mhz, cu caracteristici specifice punctate succint si in imaginea de mai sus. Este asadar recomandabil sa evitam  rezonantele scazute, mai mici de 40 mhz, care contribuie la o stare generala de rau si nefericire.

Conform perioadei in care s-au facut sondajele sociale, se pare ca un procent de peste 78% din populatie se manifesta preponderent sub pragul acestei valori.

Urmatoarea mare bariera sa afla la nivelul 500 – Nivelul Iubirii. Iubirea, specifica celor care isi asuma aceasta stare de spirit ca mod de viata. Dr. Hawkins evidentiaza  motivul pentru care acest nivel este atat de greu de atins prin faptul ca egoul nostru  se identifica exclusiv cu corpul nostru biologic si nu cu cel spiritual, care se manifesta atunci cand ajungem la nivelul 500 si-l depaseste.

Un aspect important pe care Dr. Hawkins il scoate in evidenta insa, aceasta scala a constiintei fiind logaritmica, o persoana care a ajuns la nivelul 600, contrabalanseaza negativitatea a 10 milioane de oameni care se afla sub 200!