Toamna este un anotimp ce solicită destul de mult organismul. Variatiile mari de temperatură si de presiune atmosferică au urmat caniculei verii, greu de suportat pentru multă lume. Stresul zilnic, conditiile economice ce induc un stres suplimentar, stilul de viată suprasolicitant, patologia cronică în exces la vârstnic si chiar la adultul tânăr, ridică mari probleme medicale. Virozele respiratorii sunt frecvente, deseori complicate, apar noi epidemii de gripă, convalescentele sunt trenante iar tratamentele urmate sunt deseori agresive.

În aceste conditii sunt importante atât profilaxia afectiunilor respiratorii la toate grupele de vârstă, cât şi abordarea unui tratament cât mai putin agresiv, care să nu destabilizeze organismul si de asemenea sustinerea acestuia în perioada de convalescentă pentru o refacere rapidă si cât mai bună.

Laboratoarele PlantExtrakt vă propun câteva preparate naturale din gama Polygemma, combinaţii de extracte gemoterapice îndelung verificate în practica medicală.

Gama polygemmaActionează la nivelul aparatului respirator:

  • POLYGEMMA 17 IMUNITATE - creşte puterea de apărare a organismului
  • POLYGEMMA 16 PLĂMÂNI - pentru detoxifierea si sustinerea activitătii pulmonare
  • POLYGEMMA 3 TUSE - ameliorează tusea, seacă sau productivă
  • POLYGEMMA 4 SINUSURI - ameliorează simptomele neplăcute din răcelile care afectează sinusurile
  • POLYGEMMA 5 CAVITATE BUCALĂ, GÂT - susţine sănătatea cavităţii bucale şi a gâtului.

Polygemma nr17POLYGEMMA 17 IMUNITATE este o combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Cătină, muguri de Porumbar, mlădiţe de Măceş şi extract fitoterapic – suc de Echinacea purpurea herba .
Preparatul creşte puterea de apărare a organismului, ajută la ameliorarea simptomelor din răceli, stări gripale, susţine refacerea organismului în convalescenţă şi ajută la reducerea recidivelor. 
Se recomandă administrarea înaintea şi în timpul perioadelor cu risc crescut de îmbolnăvire.

Mod de administrare
Pentru adulţi şi copii peste 7 ani, se administrează câte 2 ml de 3 ori pe zi, diluaţi în puţină apă, înainte de mese - cure de 1-2 luni cu posibilitatea de repetare la nevoie . Pentru copiii între 2 şi 7 ani doza se reduce la jumătate, 1 ml de 3 ori pe zi.

Polygemma nr16POLYGEMMA 16  PLĂMÂNI este o combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Alun, muguri de Castan comestibil şi mlădiţe de Mur.
Ajută la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar, creşte capacitatea respiratorie, are efect antispastic, antiinflamator şi cicatrizant la nivel pulmonar, putând fi recomandat şi pentru susţinerea pulmonară la fumători şi persoane expuse la noxe respiratorii profesionale.

Mod de administrare
La adult, se recomandă administrarea a 2 ml de 3 ori pe zi, diluaţi în puţină apă, înainte de mese - cure de 1-2 luni, repetate la nevoie.

Polygemma-nr3POLYGEMMA 3 TUSE este o combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Carpen, muguri de Călin şi mlădiţe de Caprifoi negru.
Are acţiune de calmare a tusei şi de liniştire generală, efect antiinflamator şi antialergic, reglează tonusul bronşic şi stimulează organismul pentru eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii. 
Recomandat în infecţii ale căilor respiratorii superioare care sunt însoţite de tuse, precum şi în laringite însoţite de tuse, în răguşeală şi afonie.

Mod de administrare 
Adulţi şi copii peste 7 ani: câte 2 ml de 3 ori pe zi, diluate în puţină apă, cu aproximativ 20 de minute înainte de mese. Pentru copii între 2 şi 7 ani doza se reduce la jumătate.
În cazuri acute se poate administra de 4-5 ori pe zi în primele 2-3 zile, apoi se continuă cu doza standard cel puţin 5-7 zile. 
În cazuri cronice sau recidivante se recomandă cure de 1-2 luni cu posibilitatea de repetare la nevoie.

polygemma-nr4-sPOLYGEMMA 4  SINUSURI este o combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Coacăz negru, muguri de Carpen, muguri de Arin negru şi de Mesteacăn pufos.
Ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute din răcelile care afectează sinusurile, având acţiune specifică, antiinflamatoare şi cicatrizantă la nivelul sinusurilor. Are efect drenor, de eliminare a mucusului din sinusuri prin cavitatea nazală şi acţiune generală de creştere a puterii de apărare a organismului. În cazurile cronice, poate diminua riscul de recidivă.

Mod de administrare
Adulţi şi copii peste 7 ani: câte 1 ml de 2-3 ori pe zi, diluat în puţină apă, înainte de mese.
În faza acută se recomandă administrarea de 4-5 ori pe zi, timp de o zi, apoi se continuă administrarea cu doze standard timp de 6 zile.
În cazuri cronice sau recidivante se recomandă cure de 1-2 luni cu posibilitatea de repetare la nevoie.

Polygemma-nr5POLYGEMMA 5 - CAVITATE BUCALĂ, GÂT este o combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Viţă de vie, mlădiţe de Măceş şi mlădite de Afin. 
Susţine sănătatea cavităţii bucale şi a gâtului prin întărirea sistemului de apărare a organismului, acţiune antiseptică, astringentă, cicatrizantă şi antiinflamatoare, cu rol vitaminizant (în special vitaminele A şi C) şi antioxidant.
Extractul din muguri de Viţă de vie cu efect antiinflamator, este recomandat şi în faringitele streptococice (efect demonstrat de scăderea valorilor ASLO). Extractul fitoterapic - suc de Echinacea purpurea herba este cea mai eficientă formă de extracţie pentru Echinacea - are în compoziţie toate clasele de compuşi activi ai plantei - cu acţiune imunostimulatoare (4 clase de compuşi: derivaţi de acid cafeic, alcamide, glicoproteine şi polizaharide).

Mod de administrare
Pentru adulţi şi copii peste 7 ani, se recomandă administrarea a câte 2 ml de 2-3 ori pe zi, diluate în puţină apă, înainte de mese, timp de minim 7 zile. Pentru copiii între 2 şi 7 ani doza se reduce la jumătate. 
În cazuri recidivante se recomandă cure de 1-2 luni

Scris de ARGH