BRADUL  ALB - Abies pectinata - ne aduce bucurie in perioada Sarbatorilor de iarna, tronand maestuos in casele celor care vor sa il primeasca, spre bucuria copiilor!

Este un conifer inalt - intre 10-45 m in functie de varsta, cu aspet zvelt si colorat in nuante superbe de verde, nuante pe care si le pastreaza si in timpul iernii.

Legenda spune ca Bradul a fost binecuvantat pentru a-si pastra frunzele verzi atat vara cat si iarna de Mos Crivat - Imparatul Vanturilor - pentru ca a fost bun si a adapostit intre ramurile sale o pasarica ranita la o aripa, care nu a putut pleca impreuna cu suratele ei spre tarile calde.

Creste la altitudini cuprinse intre 400-1800 m deasupra nivelului  marii. Traieste in jur de 200 ani, totusi  unele exemplare ajung la 300 ani.

Padurea de brazi ne rasfata cu aer puternic oxigenat, uleiuri volatile care se constituie in aerosoli benefici aparatului respirator, energie benefica sistemului nervos, toate marind considerabil capacitatea de adaptare si functionare a organismelor noastre.

Mugurii si frunzele de Brad alb au proprietati balsamice, excretoare, sudorifere, avand activitate diuretica si antireumatica. Rasina are efecte stimulante si antiseptice asupra tegumentelor.

Maceratul glicerinic din mugurii de Abies pectinata este un remineralizant eficace in decalcifierile osoase, in rahitism, in hipertrofia glandulara, in cariile dentare si pioree.

Experimentarile clinice au demonstrat ca mugurii de Brad alb favorizeaza fixarea calciului in os, stimuleaza eritropoeza si cresterea in inaltime. Sunt un pretios remediu pediatric  prin controlarea tulburarilor primare si secundare de crestere, facilitand crestrerea tesutului osos la copii si adolescenti, prin intermediul reglarii metabolismului fosfo-calcic.

Mai multe actiuni ale Maceratului glicerinic din mugurii de Abies pectinata si asocieri cu alte extracte gemoterapice va invitam sa cititi pe:

http://www.nremediinaturale.ro/produse-naturale-pentru-copii/34-extract-din-muguri-de-brad-plantextrakt.html

http://www.nremediinaturale.ro/macerate-glicerinice-concentrate-mg/481-extract-concentrat-din-muguri-de-brad-abies-pectinata-mg-plantextrakt.html

Un produs fitoterapic de exceptie, pe care vi-l recomandam, este:

http://www.nremediinaturale.ro/siropuri/277-sirop-de-brad-hypericum-impex.html

Uleiul  esential  din Brad are proprietati bactericide, dezinfectante si antiinflamatoare. Este ideal de folosit pentru igiena incaperilor. Aroma naturala ne duce cu gandul in padurea de brazi atunci cand activitatile cotidiene ne tin departe de ea!

http://www.nremediinaturale.ro/aromoterapie/486-ulei-esential-de-brad-argintiu-vivasan.html