INGREDIENTE:

Fructoză (50%); apă; extract moale din amestec de plante* (10%); struguri (Vitis vinifera) - suc concentrat din fructe (10%); pere (Pyrus communis) - suc concentrat din fructe (8%); prune (Prunus domestica) - suc concentrat din fructe (7%); smochine (Ficus carica) – pulbere din fructe (3%); soc (Sambucus nigra) - sirop cu 70% fructoză dinfructe (2%).

*amestec de plante: fenicul (Foeniculum vulgare) – fructe (30%), păpădie (Taraxacum officinale) – frunze (30%), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) – rădăcină (17%), revent (Rheum rhabarbarum) – rădăcină (15%), frasin (Fraxinus excelsior) – frunze (5%), angelică (Angelica archangelica) – rădăcină (3%).

Un flacon de 200 ml de sirop cântăreşte 260 de grame.

Nu conține alcool!

Siropul LAXEN este un produs natural recomandat pentru normalizarea tranzitului intestinal la copii.

CONTRIBUIE LA:

• menţinerea tranzitului intestinal normal,

• funcţionarea normală a digestiei.

CONTRAINDICAŢII:

Diaree, alergie la oricare dintre componentele produsului.

PRECAUŢII:

Persoanele cu diabet zaharat trebuie să reducă din alimentaţia zilnică echivalentul de hidraţi de carbon corespunzător cantităţii de fructoză din sirop (5ml sirop conţin 3,5 grame fructoză).

MOD DE ADMINISTRARE:

Copii sub 1 an: după sfatul medicului.

Copii între 1 şi 3 ani: câte 5 ml de sirop de 2-3 ori pe zi.

Copii între 4 şi 6 ani: câte 5 ml de sirop de 3-4 ori pe zi.

Copii între 7 şi 14 ani: câte 10 ml de sirop de 3-4 ori pe zi.

Tineri între 15 şi 18 ani: câte 15 ml de sirop de 3-4 ori pe zi.

Siropul se administrează pe stomacul gol, cu o oră înaintea mesei.

Produsul poate fi utilizat maxim o lună de zile de la deschiderea flaconului.

A se agita înainte de utilizare!

PĂSTRARE:

După deschiderea flaconului, produsul se păstrează la frigider. 

ATENȚIONĂRI:

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se citi prospectul înainte de utilizare. A se păstra bine închis, ferit de lumină, umiditate și căldură.

Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și

echilibrată și un stil de viață sănătos.

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

MOD DE PREZENTARE: flacon de plastic de 200 ml și linguriță dozatoare gradată.

SUPLIMENT ALIMENTAR

Produs notificat de SNPMAPS, notificare nr. 8535/25.02.2014


CONSTIPAŢIA:

Constipaţia reprezintă o tulburare a tranzitului intestinal care constă în evacuarea întârziată a conţinutului intestinal (la mai mult de 24 sau 48 ore) sau în dificultatea de evacuare.

Constipaţia poate fi de 2 tipuri:

- de natură organică (ce apare în urma unor afecţiuni);

- funcţională, cauzată de următorii factori: alimentaţia necorespunzătoare, săracă în fibre (datorită consumului redus de legume şi fructe); aportul insuficient de lichide, repausul prelungit la pat, viaţa sedentară, neglijarea procesului de defecaţie, sarcina, administrarea de medicamente etc.

Constipaţia prezintă următoarele simptome: balonare, disconfort abdominal, greţuri, anorexie, halenă, cefalee sau dureri abdominale.

Consecinţele consumului de zahăr alb şi dulciuri rafinate:

-la copii conduce la creşterea iritabilităţii, scăderea atenţiei şi a capacităţii de concentrare;

-determină apariţia supraponderalităţii şi obezităţii;

-favorizează apariţia cariilor dentare;

-consumul începând de la vârste mici duce la dependenţă, precum şi la apariţia şi dezvoltarea în cursul vieţii adulte a stărilor de anxietate şi depresie;

-conduce la apariţia diabetului zaharat şi a complicaţiilor acestuia;

-la nivel intestinal determină apariţia proceselor de fermentaţie, ce pot agrava afecţiunile deja existente la acest nivel (colita, enterocolita, infecţiile intestinale);

De asemenea:

-conduce la creşterea trigliceridelor (grăsimilor) în organism, fapt care determină depunerea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge şi apariţia afecţiunilor cardiovasculare;

-creşte riscul de apariţie al cancerului;

-determină creşterea acidităţii gastrice, ducând la agravarea bolilor de stomac deja existente (gastrita hiperacidă, ulcerul gastric, esofagita de reflux);

-determină formarea radicalilor liberi cu efecte nocive asupra organismului, cum ar fi:distrugerea membranelor celulare, apariţia mutaţiilor genetice, aberaţiilor cromozomiale, modificarea catenelor de ADN, conducând astfel la apariţia tumorilor, îmbătrânirii premature şi a bolilor degenerative (neurologice şi oculare).