FRUCTOBORATUL DE CALCIU este un supliment alimentar cu rol adjuvant in prevenirea carentei si completarea necesarului de bor din organism.

Fructoboratul de calciu este osteoconstructor si osteoregenerator (are un rol esential in formarea oaselor si remodelarea scheletului osos prin sustinerea metabolismului calciului, magneziului, fosforului si vitaminei D). Asigura marirea densitatii masei osoase si minimalizeaza pierderea acesteia pe parcursul vietii, reduce riscul de osteoporoza, previne si reduce nivelul deformarilor osoase si articulare cauzate de osteoporoza si artrite.

Ridica nivelul seric al vitaminei D la persoanele cu carenta de vitamina D (rahitism, osteomalacie), previne si contracareaza efectele negative ale carentei acestei vitamine din organism. Creste nivelul hormonilor steroizi asociati cu masa osoasa sanatoasa. Mareste semnificativ concentratia serica de estrogeni, care sunt foarte importanti pentru sanatatea oaselor la femeile postmenopauzale si, de testosteron, care se afla in deficit la barbatii cu afectiuni ale prostatei.

Are un puternic efect antiinflamator, ajutand la reducerea semnificativa a durerii caracteristice afectiunilor articulare, imbunatateste mobilitatea si flexibilitatea incheieturilor, reducand semnificativ rigiditatea acestora.

Reduce simptomele neplacute asociate menopauzei si postmenopauzei (bufeuri, transpiratie excesiva).

Efect antioxidant, elimina radicalii liberi formati si contracareaza efectele nocive ale acestora asupra celulelor si tesuturilor osoase si articulare, ca si asupra intregului organism.

Efect antioxidant cu semnificatie clinica in protectia celulelor pielii fata de leziunile cauzate de stresul oxidativ, actiune benefica asupra matricei celulare a pielii, favorizand vindecarea ranilor.  

Creste performanta functiei cognitive, imbunatateste mai ales la varstnici dexteritatea manuala, coordonarea mana-ochi, atentia, perceptia si memoria pe termen scurt si lung.

Efecte benefice asupra metabolismului lipidelor, scade nivelul colesterolului sanguin crescut peste limitele normale.

BOR ORGANIC – PENTRU UN SISTEM OSOS PUTERNIC

http://www.nremediinaturale.ro/extracte-din-plante-medicinale/304-bor-organic-capsule-hypericum-impex.html

OSTEOARTRIT BOR – PENTRU MENTINEREA SANATATII OASELOR

http://www.nremediinaturale.ro/extracte-din-plante-medicinale/260-osteoartrit-bor-capsule-hypericum-impex.html

CARDIOBOR – PENTRU PROTECTIA SISTEMILUI CARDIOVASCULAR

http://www.nremediinaturale.ro/extracte-din-plante-medicinale/238-cardiobor-hypericum-impex.html

OSTEOBORON - PENTRU REMINERALIZAREA OASELOR

http://www.nremediinaturale.ro/extracte-din-plante-medicinale/262-osteoboron-capsule-hypericum-impex.html

PROSTABORAT – PENTRU SANATATEA PROSTATEI

http://www.nremediinaturale.ro/extracte-din-plante-medicinale/294-prosta-borat-capsule-hypericum-impex.html