Sezonul rece este, prin definiție, sezonul afecțiunilor respiratorii. De aceea, este bine de avut în vedere, profilaxia afecțiunilor respiratorii, iar în caz de îmbolnăvire, abordarea unui tratament cât mai puțin agresiv, care să nu destabilizeze organismul și să asigure o refacere rapidă.

Vă propunem câteva preparate naturale din gama formulelor gemoterapice complexe,POLYGEMMA și produsele naturale din gama IMUNO - în curând într-un nou ambalaj.

Acționează la nivelul aparatului respirator: Polygemma 17 - Imunitate – prin creşterea puterii de apărare a organismului, de administrat profilactic sau pentru susţinerea refacerii organismului după boală; Polygemma 5 -  Cavitate bucală și gât – de administrat la primele semne de răceală,  Polygemma 3 - Tuse - ameliorează tusea, seacă sau productivă, având și un efect de liniştire generalăPolygemma 4 - Sinusuri – recomandată în simptomele neplăcute din răcelile ce afectează sinusurile, susținând totodată și eliminarea mucusului din sinusuri prin cavitatea nazală.


Despre extractul fitoterapic de Echinacea purpurea se știe că are efect imunostimulator, antibacterian și antiviral. De specificat faptul că forma de extracție a preparatului ca suc de Echinacea purpurea  - este cea mai eficientă pentru Echinacea – fapt susținut de studiile numeroase realizate pe diferite tipuri de preparate cu Echinacea.

Veți regăsi sucul de Echinacea purpurea în preparatele Polygemma 17 -Imunitate, Polygemma 5 -Cavitate bucală și gât, precum și în preparatele din gama IMUNO -Imunogrip, cu rol profilactic și Imunorezistan, cu rol curativ (cu variantele Junior – formule fito-gemoterapice pentru copii).

De subliniat că ideal ar fi de acționat cu măsuri profilactice de creștere a puterii de apărare a organismului și de apelat la unul dintre celelalte preparate de la primele semne de disconfort, fie la nivelul gătului, al sinusurilor, sau în caz de tuse.

Curele profilactice trebuie să fie de minim o lună de zile, iar pentru copiii cu imunitate slăbită până la 6 săptămâni, administrate o dată sau de două ori pe an, ideal înainte de intrarea în sezonul rece și la finalul acestuia.
Veți observa că, în timp, îmbolnăvirile copiilor, adulților și vârstnicilor vor fi mai puțin frecvente și mai puțin severe.
 
Farm. Carmen Ponoran

Preluat de pe www.gemoterapie.ro