Gemoterapia şi homeopatia, terapii naturale care reechilibrează procesele fiziologice, ducând la atingerea stării de sănătate într-un mod blând, lipsit de reacţii adverse, dar extrem de profund, totodată, sunt utile şi în manifestări acute ale dezechilibrelor pe care le numim boli.

 

În perioada verii, puteţi apela, la nevoie, la gemoterapie şi homeopatie, în multe situaţii care se întâlnesc frecvent în acest sezon, dintre care, amintim câteva, cu recomandări pentru depăşirea sau ameliorarea lor:

-în cazul unei insolaţii, care se manifestă cel mai frecvent prin dureri de cap pulsatile, faţă roşie, piele transpirată, se administrează alternativ, la 10 minute, remediile homeopate Belladonna CH9 şi Glonoinum CH9. După 2-3 administrări, răriţi frecvenţa la 2 ore, până la dispariţia simptomelor. Administrate de la primele semne ale insolaţiei, efectul se va instala rapid şi nu va fi necesară administrarea repetată de multe ori;

-pentru cei care suferă de alergie solară, în general persoanele cu pielea foarte albă, de mare ajutor poate fi o cură de 2-3 săptămâni cu Extract din muguri de Coacăz negru dimineaţa şi Extract din muguri de Smochin de 2 ori/zi. Administrarea se poate face şi profilactic, continuându-se şi în perioada de expunere intensivă la soare.

-arsurile solare, la debut, se vor ameliora prin administrarea de Arnica CH9 şi Belladonna CH9, alternativ, la 10 minute, 2-3 administrări. În cazul în care au apărut deja vezicule şi senzaţia de mâncărime, remediul homeopat Cantharis CH9 va fi foarte util, administrat frecvent. Aveţi în vedere acest ultim remediu de administrat şi la primele semne ale unei cistite (usturime la urinare, nevoia permanentă de a urina).

-în cazul diareei estivale – generată în general de consumul de fructe sau legume insuficient spălate, consumul de îngheţată – aveţi câteva recomandări prezentate în articolul din newsletter-ul nostru dedicat acestui subiect. De asemenea, utile sunt şi informaţiile din articolul ataşat dedicat problematicii senzaţiei de picioare grele, mai intensă în timpul verii.

-în cazul înţepăturilor de insecte, preventiv, în zonele cu risc mare (în Delta Dunării, spre exemplu) se va administra Ledum CH9, 3 granule pe zi. În cazul în care locul inţepăturii este cald, roşu, inflamat însoţit de durere arzătoare ameliorată de aplicarea de comprese reci se administrează Apis CH9. Când inţepăturile sau muşcăturile de insecte sunt urmate de apariţia unei umflături şi inflamaţie foarte intensă se administrează Arnica CH9 şi Ledum CH9.

-pentru răul de maşină (răul de mişcare, în general) homeopatia vă poate ajuta cu mai multe remedii homeopate pe care le veţi individualiza după tipul manifestărilor dumneavoastră: în caz de greaţă cu ameliorare la aer curat şi descheindu-şi hainele - Tabacum CH9; în caz de greaţă cu senzaţie de frig, dureri de cap, agravate de mâncare, cafea, ţigară, Nux vomica CH9; în cazul în care simptomele se agravează la aer, Cocculus CH9, iar dacă simptomele se ameliorează mâncând, Petroleum CH9.

-pentru febra musculară ce se poate instala în călătorie, folosiţi Arnica CH9, administrată de 3-4 ori pe zi, la nevoie. Arnica este remediul traumatismelor, bine de avut în permanenţă la îndemână – aflaţi mai -multe despre Arnica în articolul ataşat.

-pentru persoanele alergice la polenul de graminee (Grâu, Porumb, Secară), Iarbă etc. care este prezent de la sfârşitul lunii mai până în octombrie, Extractul din muguri de Coacăz negru vă va ajuta să reduceţi până la dispariţie (în alergiile de dată recentă) simptomele neplăcute. Încercaţi forma concentrată a produsului – aflată de curând pe piaţă – din care veţi administra doar 6 picături de 2-3 ori/zi, iar un flacon de produs (15 ml) va fi suficient pentru o lună de zile.

Vă dorim concediu plăcut, celor care nu aţi plecat încă în binemeritata vacanţă de vară şi aşteptăm, ca de obicei,  mesajele dumneavoastră pe adresa gemoterapie@gmail.com

Farm. Carmen Ponoran - director ştiinţific Plantextrakt

Extras preluat de pe www.gemoterapie.ro