Aromaterapia

               Aromele ceaiurilor de tei, musetel, chimion, trandafir, prajiturile mamei mirosind placut a coaja de lamaie, portocala si scortisoara, busuiocul din curtea bunicii si lenjeriile din dulap mirosind a levantica, bomboanele cu gust puternic de mentol si eucaliptol, parfumul de iasomie al matusii, sunt amintiri placute ale copilariei pe care le pastram pentru totdeauna.

                Aromele intervin subtil in viata noastra. Cand o aroma care ne place ajunge la nasucul nostru, imediat, sufletul se bucura si mintea se lumineaza.

               Stiinta folosirii aromelor- aromaterapia-a fost folosita de medicii timpurilor stravechi pentru vindecarea bolnavilor.

               Aromaterapia a fost utilizata ca metoda terapeutica in Egipt, China, India, Persia.  In Grecia antica, medicul Hipocrate recomanda pacientilor sai baile aromatice si masajul cu uleiuri eterice pentru tratarea diverselor boli.

               Obtinerea si folosirea uleiurilor eterice erau considerate secrete si erau cunoscute doar de persoane alese. De-a lungul secolelor erau oferite ca unele dintre cele mai scumpe daruri.

               Incepand cu secolul XX, aromaterapia s-a dezvoltat foarte mult prin interventia informatiilor obtinute in mod stiintific, devenind o metoda excelenta de profilaxie si tratament a diverselor maladii.

               Va invitam sa cititi informatii detaliate despre uleiurile eterice la sectiunea "Produse fitoterapice"→"Aromaterapie" din magazinul nostru.