Este un arbust inalt de 1-2 m,  iubitor de lumina si umiditate, rezistent fata de geruri si ingheturi. Infloreste in lunile aprilie-mai. Fructele, bace sferice negre si parfumate, se recolteaza in iulie. Vitamina C continuta in bace este foarte stabila; nu se inactiveaza la caldura si este rezistenta la oxidare.

Creste in tara noastra spontan in zona Transilvaniei; este introdus in culturi si cultivat in gradini.

Coacazul negru are proprietati terapeutice  de exceptie.  Prima consemnare a utilizarii decoctului din varfuri de Coacaz negru, ca medicament, apare  in anul 1554. Din secolul al 18-lea este utilizat in fitoterapia traditionala pentru efectele: diuretic si depurativ, vasoprotector, stimulator al acuitatii vizuale, tonic nervos, tonic hepatic. Fitoterapia moderna a pus in evidenta proprietatile sale antiinflamatorii, antialergice si actiunea cortizon-like. 

Aceasta planta, considerata magica de vindecatorii populari, este utilizata in prezent pentru realizarea remediilor fitoterapice si gemoterapice, cu rezultate foarte bune in prevenirea si vindecarea multor afectiuni.

Va invitam sa cititi despre actiunea terapeutica a produselor realizate din aceasta planta pe www.nremediinaturale.ro, tastand in casuta " Cauta " Coacaz negru.